A może potrzebujesz specjalnej diety z niskim indeksem glikemicznym? To podejście żywieniowe, skupia się na wyborze pokarmów o mniejszym wpływie na poziom cukru we krwi. Stawia się na produkty, które powoli uwalniają energię, zapewniając długotrwałe uczucie sytości. Przykładami mogą być: dziki ryż, komosa ryżowa, kasza bulgur, pieczywo żytnie pełnoziarniste, owoce o niskim IG, a także drób, ryby, jaja, tofu oraz nasiona roślin strączkowych. Dzięki diecie z niskim IG mamy moc energii. Takie podejście do jedzenia to prawdziwa sztuka kulinarnej mądrości, która może wspomóc nas w osiągnięciu i utrzymaniu dobrej kondycji.
Podczas pobytu będziesz spożywać dziennie 5 posiłków. Optymalną dla Ciebie kaloryczność dobierzemy indywidulanie podczas pomiarów wstępnych. Dostępna kaloryczność diety: 1300 kcal, 1600 kcal, 2000 kcal, 2500 kcal.
Przykładowe dania to: omlety warzywne z sosem bazyliowym, łosoś atlantycki w cytrynie, pęczak i pieczone warzywa, papryka faszerowana z parmezanem.