ładowanie
REZERWACJE
ZADZWOŃ
     MENU

ZAOSTRZONE ŚRODKI BEZPIECZEŃSTWA

Nasze działania w związku z pandemią COVID-19

W odpowiedzi na pandemię koronawirusa Covid-19 wprowadziliśmy szereg działań mających na celu zapewnienie bezpieczeństwa naszym Gościom oraz pracownikom. Zachowujemy najwyższe standardy dotyczące higieny i utrzymania czystości, śledzimy najnowsze zalecenia WHO oraz Głównego Inspektora Sanitarnego.


LOKALIZACJA

Jesteśmy zlokalizowani w najpiękniejszym miejscu polskiego Wybrzeża, nieopodal lasu, z daleka od miejsc publicznych, dworców, sklepów i galerii… Dajemy możliwość zachowania bezpiecznej odległości we wszystkich przestrzeniach hotelowych.


RECEPCJA

  • Na teren obiektu mają wstęp wyłącznie Goście hotelowi, pracownicy i dostawcyi
  • Wyznaczyliśmy miejsca do zatrzymywania się osób oczekujących na obsługę recepcji
  • Przy stanowisku recepcyjnym może przebywać tylko 1 Gość
  • Recepcja obsługuje Gości w indywidualnych środkach ochronnych
  • Goście, dostawcy i pracownicy mają obowiązek zdezynfekować ręce po wejściu na teren obiektu
  • Systematyczna dezynfekcja drzwi, klamek, powierzchni lady recepcyjnej, poręczy, terminali
  • Ograniczenie do minimum czasu Gościa przy recepcji, używanie jednorazowych długopisów.
  • Zapewnienie płynu do dezynfekcji rąk dla Gości w holu recepcyjnym.
  • Informowanie Gości o wprowadzonych procedurach obowiązujących w hotelu (wręczenie Gościom procedury bezpieczeństwa, której przyjęcie do wiadomości i stosowania musi być potwierdzone podpisem Gościa).


POKOJE

  • Wietrzymy pokoje hotelowe po każdym pobycie przez co najmniej 15 minut
  • Każdy pokój hotelowy jest generalnie sprzątany, a wszystkie powierzchnie takie jak blat, kran, sedes, biurko, klamki, włączniki, pilot do telewizora są dezynfekowane specjalnymi środkami odkażającymi
  • W każdym pokoju hotelowym znajduje się instrukcja jak należy prawidłowo myć dłonie
  • Zakaz przebywania w pokoju hotelowym osób nie będących Gośćmi hotelowymi.

 

SALE RESTAURACYJNE

  • Zgodnie z aktualnymi zasadami bezpieczeństwa, wszystkie posiłki serwowane są Gościom do pokoi / w formie „na wynos”.  Od dnia 15 maja 2021 posiłki będzie można spożywać na świeżym powietrzu, na naszym tarasie (w zależności od pogody). Od 29 maja będzie już możliwość serwowania i spożywania posiłków w sali restauracyjnej.
  • Wszystkie posiłki przygotowywane są w sterylnych warunkach zgodnie z zasadami HACCP oraz GIS przez personel przeszkolony z zasad bezpieczeństwa i higieny.

 

PRZESTRZENIE HOTELOWE

  • Goście powinni przestrzegać nakazu noszenia maseczek ochronnych w przestrzeniach hotelowych, korzystania z płynu do dezynfekcji rąk oraz zachowywania bezpiecznego dystansu (min. 1.5 m) od innych Gości.
  • Zapewniliśmy łatwy dostęp do płynu do dezynfekcji rąk dla Gości oraz pracowników w różnych częściach obiektu.
  • W pomieszczeniach znajdują się sanitarnohigieniczne instrukcje dot. mycia rąk, zdejmowania i zakładania maseczki, prawidłowej dezynfekcji rąk.
  • Na bieżąco (nie rzadziej niż co godzinę) dezynfekujemy windy, klamki, poręcze, uchwyty, telefony, klawiatury komputerów, urządzenia w pomieszczeniach socjalnych oraz inne, często dotykane powierzchnie.
  • Dezynfekujemy szczegółowo wszystkie toalety w obiekcie (w tym wg zaleceń GIS) z uwzględnieniem powierzchni często dotykanych, m.in.: armatury łazienkowej, drzwi, klamek, włączników, umywalek, desek toaletowych.
  • Dezynfekujemy wszystkie pomieszczenia ogólnodostępne profesjonalnymi środkami dezynfekującymi i rozpylaczami.
face